Saturday, August 17, 2019

Open Accces Journal: Tribuna d’Arqueologia

Tribuna d’Arqueologia
La tardor de 2011 la Tribuna engega una nova etapa. Per mantenir la funció de difusió i intercanvi de la recerca arqueològica i paleontològica a Catalunya en un nou entorn de comunicació, incorpora al tradicional cicle de conferències un mitjà digital que informa de l’actualitat arqueològica i paleontològica, amb accés a nous continguts:
  • Notícies. Les novetats en excavacions, estudis, jornades, congressos o esdeveniments del món de l’arqueologia i paleontologia  a Catalunya i les més interessants que es produeixen arreu.
  • Vídeos. Una part de les conferències de la Tribuna des de la temporada 2007 estan disponibles en vídeo. A partir de la 2010 s’han gravat totes les intervencions i es poden visualitzar íntegres.
  • Articles. La Tribuna recullirà a partir d’ara articles d’interès sobre temes d’actualitat del món arqueològic i paleontològic.
  • Reculls bibliogràfics i de recursos. Un recull periòdic de les novetats bibliogràfiques i dels recursos d’Internet relacionats amb l’arqueologia i paleontologia.
  • Tribunes anteriors. A partir d’ara es pot accedir als articles de les tribunes publicades, amb un nou visor a pantalla completa.  Des de l’edició de 1982 fins a la de 2005 estan disponibles amb el text de tot el volum. Del 2006 en endavant, estan disponibles també separats per articles per fer més fàcil la seva localització.
  • Fòrum. La Tribuna d’Arqueologia ha estat basada des dels seus inicis en la participació de tot el col·lectiu de l’arqueologia i de la paleontologia. La nova versió electrònica facilita encara més aquesta participació. Els articles a partir de la temporada 2011 permeten comentaris de forma directa en el que constituirà un fòrum privilegiat per a la professió i l’extensió on-line dels debats de cada conferència. Podeu fer preguntes als ponents o obrir nous debats sobre els temes que es publiquin. Si voleu proposar articles o notícies o novetats bibliogràfiques, podeu fer-ho a la redacció de la Tribuna.

No comments:

Post a Comment